? A.M.G. Salet Mondzorg

Kinderen naar de mondhygiënist

Wist u dat.. tot 18 jaar de mondhygieniste volledig wordt vergoed door de zorgverzekeraar?!


Peuters

Je zou het in eerste instantie niet denken, maar toch is het belangrijk dat peuters en bezoek brengen aan de mondhygiëniste. Het is voor kinderen namelijk bedoeld als kennismaking. Waar het voor volwassenen vanzelfsprekend is, is het voor kinderen een belevenis die veel indruk kan maken. Als een kind op een aangename manier kennis kan maken met de mondhygiënist zal het bezoek later behoren tot een vanzelfsprekende verzorging.

Schoolkind

De basisschoolleeftijd staat in het teken van leren, zo ook jezelf te verzorgen. Daarbij hoort het verzorgen van het gebit. Kinderen leren in deze levensfase zelf beslissing te nemen en keuzes te maken; zo ook of ze wel of niet hun tanden willen poetsen! Het zal dan niet makkelijk zijn om je kind iedere keer na te poetsen. JE kunt met behulp van een mondhygiënist voorkomen dat het dagelijks terugkerende poetsritueel een strijd wordt. Een buitenstaander, in dit geval de mondhygiënist, kan een poetsinstructie, advies en begeleiding geven aan zowel het kind als aan de ouder. Tijdens de behandelijk van de mondhygiënist leren kinderen elektrisch te poetsen en voor een betere motivatie kunnen de kinderen deze elektrische tandenborstel mee naar huis krijgen.

Maak een afspraak met uw kind

Is uw kind nog geen 18 geworden en wilt u hem of haar laten kennis maken met de mondhygiënist? Kom dan zeker een keer bij ons langs voor een eerste kennismaking. Maak telefonisch een afspraak via: 0180-647307

Adres

Avenue Carnisse 130
2993 MH Barendrecht

Telefoon

0180-647307

E-mail

E-mail voor meer informatie naar:

info@amgsalet.nl

Wilt u een afspraak maken of verzetten:

afspraken@amgsalet.nl

Aangesloten bij:

logo nvm